"१६ बर्ष भन्दा तलकाले यो भिडियो न हेर्नुहोला आइसक्रिम चुस्सको भिडियो रिपोर्ट" (भिडियोसहित)
आइसक्रिम (पहिले आइस्ड क्रीम वा क्रीम बरफ देखि व्युत्पन्न [1]) एक मीठा स्थिर खाना एक खाजा वा मिठाई रूपमा सामान्यतया खाएको छ। यो सामान्यतया यस्तो दूध र क्रीम रूपमा दुग्ध उत्पादन, देखि बनेको छ, र अक्सर फल वा अन्य सामाग्री र स्वाद संग संयुक्त। यो सामान्यतया चिनी वा चिनी विकल्प संग मीठा छ। सामान्यतया, flavorings र colorings स्थिरिकारी बाहेक थपिएका छन्। मिश्रण हावा रिक्त स्थान समावेश गर्न भड्काए र गठन देखि detectable बरफकोक्रिष्टल रोक्न पानी चिसो बिन्दु तल cooled छ। परिणाम धेरै कम तापमान मा ठोस छ कि एक चिल्लो, अर्ध-ठोस फोम छ (<35 ° फा / 2 ° C)। यसलाई आफ्नो तापमान बढ्छ बढी निंदनीय बन्नेछ।वाक्यांश "आइसक्रिम" को अर्थ अर्को एक देशबाट फरक हुन्छ। यस्तो "स्थिर कस्टर्ड", "दही स्थिर", "sorbet", "gelato" र अरूलाई रूपमा वाक्यांश फरक प्रजातिहरू र शैलीहरू भेद प्रयोग गरिन्छ। जस्तै
संयुक्त राज्य अमेरिका रूपमा केही देशहरूमा, मा, वाक्यांश "आइसक्रिम"
मात्र एक विशिष्ट विविधता लागू हुन्छ, र सबै भन्दा सरकारको मुख्य सामाग्री
को सापेक्षिक मात्रा, क्रीम को बाहेकलाई रकम अनुसार विभिन्न सर्तहरू को
व्यावसायिक प्रयोग विनियमित। [2] को मापदण्ड पूरा नगर्ने उत्पादन "स्थिर डेयरी मिठाई" बरु भनिन्छ गर्न आइसक्रिम लेबल गरिएका छन्। [3] यस्तो इटाली र अर्जेन्टिना रूपमा अन्य देशहरूमा, मा, एक शब्द सबै भिन्न लागि प्रयोग गरिन्छ। यस्तो बाख्रा वा भेडा गरेको दूध, वा दूध विकल्प (जस्तै, सोया दूध वा
टोफु) को रूपमा दुग्ध विकल्प, बनाइएका Analogues, दुग्ध प्रोटिन, वा
शाकाहारी एलर्जी, lactose असहिष्णु निम्ति उपलब्ध छन्।आइसक्रिम एक चम्चा संग खाने को लागि, भाँडा मा सेवा हुन सक्छ, वा licked जुन शंकु, मा। आइसक्रिम जस्तै स्याउ पाइ अन्य डेसर्ट, संग सेवा गर्न सकिन्छ। आइसक्रिम
आइसक्रिम नाउहरु, sundaes, milkshakes, आइसक्रिम केक र यस्तो पाकेका
अलास्का रूपमा पनि पाकेका वस्तुहरू सहित अन्य डेसर्ट, तयार गर्न प्रयोग
गरिन्छ।
No comments: