Ads Top

नक्कली अण्डाको बिगबिगीः कसरी चिन्ने ? सेयर गरि सबैलाई सचेत गराउँ!

छैन लामो पहिले मान्छे नक्कली चिकन अन्डा उत्पादन र चीन मा बेचिएको भइरहेको खोज। त्यसैले तपाईं चीन मा छन् भने धेरै होसियार खरीद अन्डा हुन, को नक्कली व्यक्तिहरूलाई किन्न छैन! 39Net यो पोस्ट तपाईं कसरी वास्तविक व्यक्तिहरूलाई देखि नक्कली चिकन अन्डा पहिचान गर्न सिकाउँछ।
नक्कली अन्डा गरेको खोल क्याल्सियम कार्रोप्नेट बनेको छ। अण्डाको पहेंलो भाग र अन्डा सेतो सोडियम alginate, फिटकिरी, gelatin, खाद्य क्याल्सियम क्लोराइड को छन् र त्यसपछि पानी र खाना रंग थप्नुहोस्। पहिलो न्यानो पानी मा सोडियम alginate एक सेट रकम खन्याउन र आकार जस्तै अन्डा सेतो यसलाई मिश्रण, त्यसपछि यसलाई gelatin संग अन्डा सेतो बनाउन Benzoic एसिड, फिटकिरी र अन्य रसायन साथ सँगै मिश्रण। अण्डाको पहेंलो भाग बस कागति पहेंलो खाद्य रंग थप्ने छ। सँगै क्याल्सियम क्लोराइड संग मोल्ड मा अन्डा मिश्रण अन्डा झिल्ली उत्पादन गठन गर्ने। अन्डा खोल मोम, जिप्सम पाउडर, क्याल्सियम कार्रोप्नेट र अन्य materials.Fake अन्डा बनेको छ रसायन भरिएको छ, मुख्य घटक क्याल्सियम alginate, मा सबै भन्दा एक जेल छ। फिटकिरी, gelatin आदि मात्र additives, सहायक एजेन्ट रूपमा छन्। त्यहाँ additives को प्रयोग मा राष्ट्रिय स्तर छन्; तिनीहरूलाई को राशि स्पष्ट परिभाषित गरिएको छ। कृत्रिम अन्डा तिनीहरूले प्रमुख घटक भएका छन्; तिनीहरूले मानव शरीर गर्न लाभदायी छैन। कृत्रिम अन्डा सानो छ वा कुनै पोषण मूल्य वास्तविक अन्डा तुलना गर्नुहोस्।
पकाएको नक्कली अन्डा
कसरी नक्कली अन्डा पहिचान गर्न: को अन्डा खोल्ने पछि, अन्डा सेतो र अण्डाको पहेंलो भाग चाँडै सँगै मिश्रण हुनेछ।
1 नक्कली अन्डा गरेको खोल वास्तविक अन्डा भन्दा अलि shinier छ, तर यो धेरै सजिलै देखिने छैन।
2. हात द्वारा नक्कली अन्डा, स्पर्श जब यो वास्तविक अन्डा भन्दा अलि rougher महसुस।
पानी ठोस एजेन्ट बाट ओतप्रोत किनभने 3. शेक को नक्कली अन्डा, अनावश्यक आवाजलाई गर्नेछ।
4 रियल अन्डा कच्चा मासु जस्तै एक सानो Smells।
5 हल्कासित को अन्डा ट्याप गर्नुहोस्। वास्तविक अन्डा को नक्कली अन्डा भन्दा बढि कुरकुरा ध्वनि बनाउँछ।
6 केही समयअघि नक्कली अन्डा खोल्ने पछि, अण्डाको पहेंलो भाग र अन्डा सेतो सँगै ढल्छ हुनेछ। को अण्डाको पहेंलो भाग र अन्डा सेतो नै कच्चा माल को छन् किनभने यो छ।
7 एक नक्कली अन्डा frying गर्दा, पहेंलो भाग छोयो भइरहेको बिना फैलाउन हुनेछ।
वास्तविक र नक्कली बीच
को अन्डा खोल्ने पछि, अन्डा सेतो र अण्डाको पहेंलो भाग चाँडै सँगै मिश्रण हुनेछ।
निम्न नक्कली अन्डा बनाउने प्रक्रिया छ:
कच्चा माल को उत्पादन
मुख्यतया क्याल्सियम क्लोराइड र अन्य रासायनिक सामाग्री को सोडियम alginate जलीय समाधान हो
का गणना गरौं: वास्तविक अन्डा बारेमा 6.5 युआन लायक को 1kg। सोडियम alginate को 1kg मात्र 42 युआन नक्कली अन्डा को 150kg बनाउन सक्छ खर्च, प्लस अन्य लागत, नक्कली अन्डा को 1kg मात्र बारे 0.55 युआन बनाउन खर्च।
, एकाग्रता समायोजन समान रूप जगाएर, जलीय मा भिगो गरिएको छ जो सोडियम alginate प्रयोग गर्नुहोस्। चाँडै यो अलिकति सेतो र पारदर्शी हेर्न, र वास्तविक अन्डा सेतो जस्तै चिपचिपाहट हुनुपर्छ। यो "अन्डा" को मुख्य भाग हो। यो तरल को अलग भाग र कागति पहेंलो खाद्य रंग को एक सानो रकम थप्न अण्डाको पहेंलो भाग को रंग जस्तै हेर्न रंग गहिराई समायोजन गर्नुहोस्। यो अब "अण्डाको पहेंलो भाग" को प्रोटोटाइप छ।
को "अण्डाको पहेंलो भाग" ठीक
त्यसपछि, अण्डाको पहेंलो भाग मा शुद्ध तरल आकारको कन्टेनर र द्रुत पानी मा भंग क्याल्सियम क्लोराइड थप्नुहोस्। "अण्डाको पहेंलो भाग" को बाहिर तेजी solidify र पारदर्शी सामाग्री को एक पत्र फारम। एक मिनेट पछि, "अण्डाको पहेंलो भाग" गठन गरिएको छ।
"अन्डा खोल" मा "अण्डाको पहेंलो भाग" पोख्नुहोस्
राख्न कृत्रिम अन्डा सेतो मा कृत्रिम अण्डाको पहेंलो भाग जम, को अन्डा गरेको आधारभूत "सामग्री" गरेको छ।
अन्तमा क्याल्सियम कार्रोप्नेट बनेको "अन्डा खोल" मा "अण्डाको पहेंलो भाग" र "अन्डा सेतो" राखे। छाप खोल्ने पछि, एउटा कच्चा माल र रसायन उत्पादित "अन्डा" गरेको छ। सम्पूर्ण उत्पादन एक अन्डा राख्नु एउटा कुखुरी लागि प्रतीक्षा भन्दा धेरै कुशल छ 5 मिनेट भन्दा कम छ।
निम्न केही अन्य जानकारी हो:
कच्चा माल र रसायन
संरचना
उपयोग
साइड इफेक्ट र हानि
Glucolactone
Solidifier
चयापचय विकार
Benzoic एसिड
संरक्षण गर्ने बस्तु
मस्तिष्क लागि हानिकारक, स्नायु सेल। कलेजो dieses, कमजोर पागलपन सक्छ।
क्याल्सियम क्लोराइड
अन्डा शेल
स्नायु सक्छ, कलेजो dieses। रगत उत्पादन क्षमता असर गर्न सक्छ।
सेलूलोज
थपिएको
चयापचय विकार
फिटकिरी
सफ्नर
स्नायु सक्छ, कलेजो dieses। रगत उत्पादन क्षमता असर गर्न सक्छ।
एमिनो एसिड
थपिएको
चयापचय विकार
खाद्य रंग
"अण्डाको पहेंलो भाग" रंग
सोडियम alginate
"अन्डा सेतो" र "अण्डाको पहेंलो भाग"
Gelatin
"अन्डा सेतो" र "अण्डाको पहेंलो भाग"
बारेमा 2/3 पूरा मोल्ड मा "अण्डाको पहेंलो भाग तरल" पोख्नुहोस्, र यो क्याल्सियम क्लोराइड पानी हालिदिए। अण्डाको पहेंलो भाग झिल्ली को पातलो तह देखिन्छ भनेर यो अलिकति हल्लाउनुहोस्। , एक घण्टा क्याल्सियम क्लोराइड पानी मा "अण्डाको पहेंलो भाग" भिजेको त यो धुन र पछि प्रयोगको लागि यो सुक्खामा।
त्यसपछि "अण्डाको पहेंलो भाग" मा डाल बारेमा 1/3 पूर्ण मोल्ड, मा "अन्डा सेतो तरल" पोख्नुहोस्, र केही थप "अन्डा सेतो" थप गर्नुहोस्। फेरि क्याल्सियम क्लोराइड पानी मा यो राख्न र अलिकति हल्लाउनुस। को खोल बिना एक सम्पूर्ण अन्डा देखा पर्न सुरु हुनेछ। त्यसपछि त यो धुन र यो सुक्खामा, एक घण्टा कठोर भएको "नाङ्गो अन्डा" गरौं।
को "अन्डा" मार्फत एक सिलाई लाइन राख्नु र तरल beeswax र क्याल्सियम कार्रोप्नेट बनेको मा अन्डा डिप यसलाई प्रयोग गर्नुहोस्। 

No comments:

Powered by Blogger.